Smaragdfa® jellemzők

Dr. Steier Józsefnek, a Sunwo Zrt. alapítójának gyerekkori, évtizedekig dédelgetett álma volt a Szahara kizöldítése, amelyhez nem kis megszállottsággal keresett különös tulajdonságú növényfajokat. Végül ezek szelekciójából és többszörös keresztezéséből született a védjegyzett Smaragdfa®.
A Sunwo Zrt. 8 országgal, 2 akadémiával, 6 egyetemmel és számos kutatóintézettel komoly tudományos kísérletekkel fejlesztette ki a nemzetközileg is elismert növényt, amelyet a hazai klímához is tökéletesen adaptáltak. A Smaragdfa® 27 féle hasznosságával (például a gyors, akár napi 2 cm-es törzsnövekedés, tápanyagként használható proteinben gazdag hatalmas levelek, komoly pormegkötő és szélfogó képesség) az ipari hasznosításon túl új, progresszív alapokra helyezi a globális klímavédelmet. Kiváló, ún. C4-es típusú fotoszintetikus növényként széndioxidból értéket, cellulózt és oxigént állít elő.Sajnos a „szerencselovagok” nem riadtak vissza az olcsó utánzatok értékesítésétől, amelyek sok esetben fertőzött, házi szaporítású gyökérdugványok voltak.

Mindeközben a Sunwo Zrt. nemzetközi és hazai környezetben is bizonyította elhivatottságát és szakmai alázatát. Marokkóban a Klíma Világkonferenciára ültetett farmjukon megvalósíthatta a világ első szabadföldi széndioxid öntöző rendszerét, amelyet COP22 embléma használattal díjazott, kiemelt innovációnak minősítettek. Itthon a Sunwo Zrt. fejlesztő munkájának elismerése több csodálatos Smaragdfa® telep, amelyek közül az egyik legszebb a Nagy Zsolt tulajdonában lévő nagyberényi ültetvény.

Nagy Zsolt: 2013-ban indult közös együttműködésünk a Sunwo Zrt-vel. Az Interneten olvastam néhány cikket a kínai császárfáról és Paulownia fajokról. A Sunwo Zrt. volt az első magyarországi kutató és fejlesztő cég, aki kifejezetten a magyarországi éghajlati viszonyokra adaptálta a Paulownia Tomentosa alfajt, a Smaradgfát®. A termékismertetőjükben szerepelt az évi 2-3 méteres növekedés, a telepítést követő 8. év utáni vágásérettség (ami fánként és törzsenként körülbelül 1m3 kitermelt faanyagot jelent), és az igen széles körű ipari faanyag felhasználás – építőipar, bútoripar, energiaipar – a csomómentes és homogén fatextúra által.

Megfogott az ötlet és üzleti tervet készítettem a befektetésre. Megtérülési mutatók alapján egy nyolc éves periódusban évi 20-25%-os hozamos hozamot lehet ezzel a befektetéssel realizálni, ami ma messze kiemelkedik más befektetési formáktól.

2020.07.18.

Előnevelt mélycserepes Smaragdféá eladók

Előnevelt mélycserepes Smaragdfák korlátozott számban még kaphatók a Sunwo Zrt-nél. Rendezvényekhez, erkély, terasz díszítésre, vagy különleges ajándékként értékes meglepetés.

A növényeket 2021-ben célszerű mélyebb dézsába átültetni, vagy parkba kiültetni. Alakítson ki Öko-szigetet a környezetében!

Ára bruttó 5.000 Ft/db*.

* Smaragdfa csemeték továbbra is rendelhetők bruttó 3000 Ft/db áron.

Átvehető a III. kerületben előzetes telefonos egyeztetés mellett (+36209333505).

10 darab, vagy a feletti rendelése esetén házhoz is szállítjuk:

Budapesten már 10 db felett ingyenesen szállítunk házhoz, Magyarország területén a szállítási költség egységesen 10.000,-Ft.

 

Az akció a készlet erejéig érvényes!

1 + 11 =

Smaragdfa® vizsgálatok

VM MGI Bioenergetikai Laboratórium
Smaragdfa® biomassza energetikai jellemzőinek mérése, hamutartalom olvadáspontja
Állami Takarmányozási Kutatóintézet
Smaragdfa® levélminta takarmányozási célú vizsgálata (proteintartalom, emészthetőség, egyéb paraméterek)
Corvinus Egyetem, Budapest
Smaragdfa® CO2 asszimilációs napi menetének és vízhasznosításának vizsgálata
Nyugat-Magyarországi Egyetem
Smaragdfa® illeszkedési vizsgálatok magyarországi tájkörzetekben
Virulógiai szakértői tanulmány
Paulownia fajok és hibridek potenciális károkozói
Byobite Kft.
Biogáz termelési vizsgálat, gázhozam és produktivitás vizsgálata
SZTE Biotechnológiai Tanszék
Smaragdfa® anaerob gázhozatali vizsgálata
Szent István Egyetem, Gödöllő
Smaragdfa® levél beltartalmi vizsgálatainak eredményei és takarmányozási célú hasznosításának lehetőségei