2021. 06. 19
Gázpalack csere akció
Sikeres hetet zárt a Sunwo Zrt. Komárom-Esztergom megyében Vértesszőlősön, Tokodaltárón és Esztergomban is elindult a “Cserélje Smaragdfára a használaton kívüli 11,5 vagy 23 kg súlyú háztartási gázpalackját” akció.

2021. 05.27.

Cseréljen gázpalackot Smaragdfára

A Smaragdfát unokáinak (is) ülteti, míg a használaton kívüli gázpalack egy kockázati tényező mindnyájunknak. A Sunwo Zrt öko-szigetekkel és karbon klíma ültetvényekkel küldetésének tekinti az ENSZ fenntartható fejlődés (UN SDG 17) támogatását.
Legyen Ön is klíma nagykövetünk, hogy a Smaragdfa sokoldalú hasznosságát mind többen élvezhessék. Mert hamarosan újabb 4 értékkel bővül a 27 féle hasznosság!

 

2021.04.29.

Érkeznek a Smaragdfa csemeték

Csodálatosak az ez évi Smaragdfa csemeték és hamarosan megkezdődhet a kiültetésük. A weboldalunk Smaragdfa oldalán kiválaszthatja az akcióban az Ön  számára legkedvezőbb megoldást. Kérjük, hogy ossza meg ezt az információt mindazokkal, akik valóban cselekedni akarnak a klímaváltozás elleni küzdelemben. Tudja, hogy minden fa számít, de egy Smaragdfával már akár 10 őshonos fát is megmenthet a kivágástól, és akár 7-szer több szén-dioxidot köt meg, mint a nemzeti átlagunk.

2021.04.23.

Szaharai Tudósok Csúcstalálkozója ismét

Megkezdtük a 4. Szaharai Tudósok Csúcstalálkozója szervezését.
2021. november 29-december 5. Budapest
Szakmai részvételükre és szponzori támogatásukra egyaránt számítunk.
Kövesse a részleteket a honlapunkon.

 

2021.04.14.

Beszélgetés Dr. Steier Józseffel  a Karc Rádióban

Dr. Steier József a Karc Rádió Zöld Zóna című műsorában beszélt a Smaragdfa hasznosságairól és jövőbeni lehetőségeiről. Ezen felül az afrikai újrazöldítési hullámról (Zöld Szahara Program) is hallhatnak újdonságokat.

A Karc FM folyamatosan nyomon követi a Smaragdfa sikereit, a hatékony dekarbonizáció irányában tett lépéseinket és persze az őshonosok fokozott védelmét. Felteszi azokat a kérdéseket, amire Önök is keresik a választ.

A beszélgetést 21:00 perctől hallgathatják meg az alábbi linken:

https://karcfm.hu/archiv/zold-zona-2021-04-14-1400-1500/

 

2021.04.11.

Smaragdfa Észak-kelet Magyarországon

Észak-kelet Magyarország zöld megújulásában, az agráriuma szélesebb értékteremtésében hozhat átütő megoldást a 27 féle hasznossággal rendelkező Smaragdfa regionális rendszerbe illesztése. Erről tegnap Újfehértón egyeztetett a Sunwo Zrt.  vállalkozókkal és a mikrobiológia, valamint a talajtan helyi szakembereivel.
Molnár János vállalkozó sertés hígtrágyája, csakúgy, mint a helyi szennyvíziszap is alapvetően új értéket képviselhet a most megnyíló (az EU Green Deal által priorált) körkörös gazdasági modell építésében. Fontos, hogy ezzel – az akác régiós sikere mellett – az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (UN SD17) is 100%-ban teljesítő karbon-klíma ültetvények telepítése kezdődhet meg. Akár uniós elsőbbséget biztosítva a dekarbonizációban Magyarországnak.

2021.04.02.

Gondolatok az autózás jövőjéről

Európa és nagyvilág ébresztő! Úgy látszik, a németek már ébredeznek. A villanyautó használat ugyanis az energiatermelés oldaláról ma – és még több évtizedig – globálisan nem tekinthető karbonsemlegesnek. A megtermelt energia nagy részét ugyanis fosszíliából (szén, olaj és gáz) állítjuk elő. Ezt klímabarátnak nevezni és használni pedig nem megfelelő, és egyáltalán  nem környezetvédő dolog. A belső égésű motorok viszont biometánnal (bioCNG, bioLNG) is működtethetőek és így valóban karbonsemleges megoldást adnak.

A magyar Sunwo Zrt. (www.sunwo.eu) felismerve ezt a folyamatot már 2021 második felében megkezdi új üzemében a dekarbonizált közlekedést támogató valódi zöld üzemanyag magyarországi előállítását. A “waste to energy” (hulladékból energiát) filozófiával és számos nóvummal tervezett üzem már a kezdetekben napi 4000 kg cseppfolyós bio LNG-t termel és a karbon öntözésnek köszönhetően a világ  legelső “HÁROMSZOROSAN KARBON-NEGATÍV” üzeme lesz. (Megjegyzés: a villanyautó legfeljebb kétszeresen lehet az, ha majd valaha valóban csak megújuló energia táplálja.)

Érthető a németek álláspontja, mivel a villamosenergia-termelés (az elektromos autók üzemanyaga) ma még nagy részben közel sem karbonsemleges. Az áramot ma még kb. 2/3 részben fosszíliából (szén, kőolaj, földgáz) nyerjük, és ez így marad nagyjából 2050-ig, amikorra az igazán nagy kibocsátók a saját dekarbonizációjukat ígérik. A hagyományos motorok azonban tiszta bio üzemanyaggal (biometán és zöld hidrogén) továbbra is üzemeltethetőek és tényleg klímabarátok.

A Sunwo Zrt. ( www.sunwo.eu ) ezért most ilyen fejlesztésbe kezdett itthon. Az idén ősztől meginduló termeléssel már napi 5000 Nm3, azaz kb. 4.000 kg cseppfolyós biometánt (bio-LNG) fog termelni. A termék iránt a karbonsemlegességet vállaló nemzetközi fuvarozók és európai multinacionális vállalatok egyaránt érdeklődnek, de a hazai LNG-CNG kúthálózat ellátása is szóba kerül. Tehát a bio megoldásokkal együtt – szélsőségek nélkül – érhetünk el valódi és tartós sikereket. És ez nem minden! A Smaragdfát is jegyző Sunwo Zrt. új üzemében – a világon először itt – vezeti be a háromszoros (ún. triplex) dekarbonizációs megoldást. Mert a világot az új megoldások viszik előre (vagy éppen menthetik meg)!

Dr. Steier József, a Sunwo Zrt. vezérigazgatójának gondolatait az alábbi cikk inspirálta:

Cikk az autóiparról

2021.04.01.

 

2021.03.09.

Teendők a Smaragdfákkal!

Kedves egy éves Smaragdfa tulajdonosok!

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz. Ezért ne feledkezzenek meg 45 fokban, talajszinten történő suháng visszavágásról és a felület fagéles kezeléséről.

Az elmúlt napokban a ceglédi naperőműnél és Pakson is már dolgoztunk ezen a feladaton.

2021.03.02.

Ma kezdődik a nagyberényi Smaragdfa-ültetvény kitermelése

A Start Plusz vendége Dr. Steier József agrárszakmérnök, a Smaragdfa-projekt megálmodója, a Sunwo Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Steier József az atv vendégeként mesélt a Smaragdfában rejlő hasznosságokról. 

2021.02.27.

Virágzó Smaragdfák

Marokkóban már most februárban virágba borultak a Smaragdfák. A jövő héten már a kaptárakat telepítjük, hogy idén a méhek is megkezdhessék áldásos tevékenységüket. Az argán, az olíva és a gránátalma fák intenzív beporzása mellett idén már a különleges méz is begyűjtésre kerül.

2021.02.23.

Szenzációs magyar innováció

Ahol a megújuló energiatermelés a minőségi táplálkozással találkozik
CSALÁDI PISZTRÁNG TENYÉSZTÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁVAL?
Prof. Dr. Steier József a Sunwo Zrt. vezérigazgatójának és kutatótársának a fenntartható fejlődést előmozdító fejlesztése.
A kulináris élvezetekben ma is előkelő helyen lévő – napjainkban leginkább Ausztriában elérhető – pisztráng (Salmo trutta) a lazacfélék családjába tartozó halfajta a magyar innováció alapján akár a családi házunkban is tenyészthető. Persze leginkább akkor, ha van megújuló villamos energiánk hozzá (pl. napelem, szélkerék vagy biogáz aggregátor), amely a pisztráng tenyésztés magas oxigén igényét képes biztosítani.
Ehhez dolgozott ki új „háztartási” méretű megoldást a két kutató a Sunwo Zrt. megújuló energiatárolásra fejlesztett és forgalmazott technológiájára építve.
A kutatók a rendszerben az intenzív tartáshoz szükséges technológián túl a protein dús takarmányozásra is gondoltak, miközben a termelt halmennyiséget a Sunwo Zrt. közvetítésével feldolgozásra, értékesítésre vissza is vásárolják. A halfeldolgozó hulladéka is értékes protein forrás, míg a maradék energetikai hasznosításra kerül a biogáz termelésben.
Az új megoldás az Európai Unióban egyedülálló módon olyan, amely a körkörös gazdasági modellt és az unió fenntarthatósági startégiájának a gerincét képező Green Deal–t is egyszerre támogatja. Mindeközben az innovatív technológia megnövelt értéklánca a folyamatban keletkező valamennyi hulladékot értékké konvertálja (waste to value).
A fejlesztők nem tétlenkednek a gyakorlati megvalósítással sem, mert a fejér-megyei Iváncsán már épülő ITEC 3.1-ben azaz az Iváncsai Technológiai Inkubációs Centrumban – sok egyéb technológiai újdonság integrálása mellett – bemutatásra kerül az intenzív pisztráng tenyésztési és takarmányozási rendszer is.

 

2021. 02. 22.

Magyar Mérnökakadémiai tagság

Örömmel osztjuk meg Önökkel alapítónk, Dr. Steier József úr életének egy fontos mérföldkövét.

A Magyar Mérnökakadémia – amelynek egyik alapítója Rubik Ernő, a híres Rubik kocka feltalálója – egyhangúan támogatta tagsági kérelmét a patinás szervezetbe.

Azt reméljük, hogy a tagság egy kölcsönösen előnyös támasztékot nyújt, hogy a Dr. Steier József fejlessze és megossza a szén-dioxiddal kapcsolatos találmányait, és támogatja a globális klímaváltozás szabályozási technológiákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. 02.07.

Új innovációt fejleszt a SUNWO Zrt.

Napelem-hidrogén-biogáz  alapú komplex áramtároló, power-to-gas (P2G) rendszert fejleszt a Sunwo Zrt. (www.sunwo.eu) az ITEC 3.1 program keretében Magyarországon, amely márciusban már üzemelni fog. A 2,2 kW-os modulokból felépülő rendszer használható a háztartásokban is, de a naperőművek gazdaságosságát is megnöveli. Nagypáliban (Zala megye) pedig, ahol a napelem penetráció már közel 50%-os, a villamos energia törvény módosítására  is készülve – közösségi tárolást készítenek elő a község megújuló energia centrumában.

A cég tervei szerint a megoldás új kitörési pontot biztosít a magyar biogáz üzemek számára is.

 

2021.01.15.

Biogáz 3.0 a magyar agráriumnak – megmenthetők a magyar biogáz üzemek?

A héten újabb rangos tudományos műhellyel, a veszprémi Pannon Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást a Sunwo Zrt.
A magyar agráriumban – a világon először – a “Biogáz 3.0” projekt keretében a szabadföldi CO2 trágyázást támogató, modul rendszerű, ipari méretű CO2 leválasztó, keverő technológiát fejlesztenek, ami akár a haldokló magyar biogáz szektor újjászületését is magával hozhatja.
A Sunwo Zrt. 2016-ban a marokkói Klíma Világfórumon (COP22) kapott kiemelt innováció elismerést. Az ott bemutatott szabadföldi CO2 trágyázási technológiája a Marrakech-i 0,5 hektáros Smaragdfa mintaültetvényen 25% növekedési többletet eredményezett.
2020.12.23.

Újabb együttműködés született

Mind a fenntartható fejlődés (UN SDG 17), mind a körkörös gazdaság (Circular economy) motorjai lehetnek azok az új (széles spektrumú) biogáz üzemek, amelyek közös fejlesztéséről állapodtak meg tegnap az INWATECH Kft. és a SUNWO Zrt. tulajdonosai.

Azon túl, hogy ez az innovációkkal tunningolt megoldás életet lehelhet a haldokló magyar biogáz üzemekbe is a mezőgazdaság új profit generátora lehet.

Jelentős a külföldi érdeklődés is, hiszen nem csak a korábbi, gyakran ellehetetlenülést okozó problémák szűnnek meg a biogáznál, hanem akár többszörösen CO2 negatív megoldás is létrehozható. A magán karbon kvóta szabadpiaci – és talán jövőbeni törvényi – kezelésével pedig az ilyen megoldások a dekarbonizációs folyamat igazi win-win elemei is lehetnek.

2020.12.14.

Tanúsítvány a fenntarthatóságról

Az Eszterházy Károly Egyetem angol nyelvű nyilatkozatban ismerte el a SMARAGDFA®  előnyös tulajdonságait.

Honlapjukon olvasható az alábbi hír:

“Egyetemünk angol nyelvű nyilatkozatban ismerte el, hogy a SMARAGDFA® nevű hibrid változatos felhasználási módjai együttesen hozzájárulnak az ENSZ mind a 17 Fenntartható Fejlődési Céljához.

Bő egy éve kezdődött a környezeti fejlesztéssel és innovációval foglalkozó Sunwo Zrt. és a Földrajz és Környezettudományi Intézet együttműködése, amikor Prof. dr. Steier József (a csatolt képen balra) Egerbe látogatott. A most zárult kutatási megbízás ennek az együttműködésnek az első állomása.
Az egy oldalas dokumentumot és annak háttér anyagát Mika János egyetemi tanár irányításával dolgozták ki az Intézet munkatársai. A száraz éghajlaton is gyorsan növekvő SMARAGDFA® többek között magas fűtőértékű bioenergia forrásként, könnyű, de szilárd bútorfaként, illetve élelmiszer- és gyógyszer alapanyagként hasznosítható. Emellett a faanyag magas gyulladási hőmérséklete, a gyökerek talajszennyezést és eróziót csökkentő hatása, valamint a lombozat kedvező mikroklímát létrehozó, egyben a légszennyezést csökkentő hatása pedig a környezetbiztonság javításával járul hozzá a fenntarthatósághoz.”

http://geonature.uni-eger.hu/hu/fktihu/hirek/c/tanusitvany-a-fenntarthatosagrol

 

 

2020.11.19.

A tudomány az ember szolgálatában – Összefoglaló a 27. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumról

Nemrég ért véget a 27. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum, ami több szempontból is kuriózum értékű találkozónak bizonyult. Egyrészt a világjárvány okozta szervezési nehézségek leküzdése adta fel a leckét a nemzetközi találkozó létrehozása során, másrészt a választott témakör is olyan területeket érint, ami majdhogynem tabu témának számít.

A találkozó a Pandémiának köszönhetően ezúttal az online térben valósult meg, ennek minden előnyével. Hiszen ezáltal még kevésbé számítottak az országhatárok az előadók tekintetében. Ugyanakkor az előadások realtime, azaz élőben juthattak el a világ minden pontjára. Regisztrációval ugyanis bárki csatlakozhatott a magas színvonalú konferenciához, akit vonzott a téma. Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy a személyes jelenlét, a konferencia szüneteiben máskor zajló találkozások, konzultációk ezúttal nem valósulhattak meg. Maga a szakmai találkozó is 1 naposra szorítkozott a korábbiakhoz képest. Mindazonáltal olyan újdonságokkal és kutatási eredményekkel ismerkedhettünk meg, amik nagy valószínűséggel átrendezhetik a klíma és környezetvédelem eddig ismert palettáját.

A részletes szakmai élménybeszámoló a következő cikkben olvasható tovább:

27. NEIF összefoglaló

2020.11.17.

Mi lesz veled Föld?

A Rekreátor magazinban hosszú cikkben részletezi Dr. Steier József, a SUNWO Zrt. szíve-lelke, hogy milyen megoldásokkal lehet Magyarországot és a Földet jobb hellyé tenni.

Mit tehetünk a globális jövőnk érdekében?

Olvassa el az alábbi cikkben:

https://rekreator.hu/mi-lesz-veled-fold/

 

2020.11.16.

Széndioxid, mint öntöző energia?

Érdekes cikk jelent meg a szén-dioxid öntözésről, ami a SUNWO Zrt. saját ötlete:

“A széndioxid felhasználása öntöző anyagként, szabad területen, egy karbonklíma ültetvényen? Már maga a gondolat is elképesztő. Ugyanakkor koránt sem egy sci-fi elképzelhetetlen történet szövedékébe érkezünk, hanem Magyarország egyik legjelentősebb fejlesztésének valóságába csöppenünk bele.”

 

A teljes cikket elolvashatja ezen a linken

 

 

2020.11.03.

27. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum

Október 29-én a SUNWO Zrt. a BKIK Energetikai és Környezetvédelmi Kollégiumával közösen sikeresen megrendezte az immár 27. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumot (NEIF-et), amely ezúttal – először a fórumok történetében – digitális platformon került megrendezésre.

Köszönet kitűnő előadóinknak határon innen és túl, továbbá fő támogatóinknak, közöttük a FŐTÁV Zrt-nek, a Magyar Suzuki Zrt-nek és az MMBF Zrt-nek, valamint az Opten Kft-nek.

Ismét beigazolódott, hogy a nemzetközi innováció “házhoz” jöhet. A fórum 3 súlypontja pedig egymást erősítő ívet alkotott a karbonsemleges nukleáris energiától a megkerülhetetlen hidrogéngazdaságon át a zöld jövőig. Az utóbbiban a zöld Mátrai Erőmű, a szuperzöld ceglédi naperőmű és az új “profit generátor”, a Zöld CSR volt a sláger.

Az előadások hamarosan visszanézhetők lesznek a www.sunwo.eu weboldalunkon.

2020.10.25.

A 27. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum programja

Várjuk Önöket a 2020. október 29-én tartandó online konferenciánkon.

Időpont: 2020. október 29. (csütörtök) 10:00–14:55

Felület: Zoom (A konferenciát rögzítjük.)

Nyelv: magyar és angol

Előzetes online-regisztráció:

legkésőbb október 29. (csütörtök) 09:00-ig itt: https://zoom.us/meeting/register/tJwvdO6oqzMvHdejl1d4FvCUUb_vZ0RfcajM

A program letölthető a Facebook oldalunkról.

https://www.facebook.com/Sunwoofficial/

 

 

 

 

2020.07.31.

Magyar Hírlap: Smaragdzöld fákkal a klímavédelemért

Lendületesen fejlődik az első hazai karbonklíma-ültetvény, amely mérföldkőnek számít a klímavédelemben. Ez a nagyberényi, smaragdfákból álló bársonyzöld rengeteg lehetővé teszi a legnagyobb tömegben keletkező üvegházhatású gáz, a szén-dioxid negatív hatásainak mérséklését.

„Letettük a voksunkat a fenntartható és karbonmentes jövő mellett. A kormányzat érdekelt a klímavédelmi célok elérésében, sokat tesz a szén-dioxid csökkentése érdekében” – nyilatkozta lapunknak tegnapi nagyberényi látogatása alkalmával Kovács Pál, az új paksi blokkok tervezéséért és megépítéséért felelős államtitkár.

A teljes cikk itt olvasható

 

2020. 07.31.

 Újabb médiamegjelenésünk a Titkok Szigete című portálon: A magyar “csodafa” mentheti meg a világot a klímakatasztrófától: tisztíja a levegőt és a talajt!

 A teljes cikk ezen a linken olvasható

 

 

2020.07.30.

Euronews riport: A magyar nemesítésű smaragdfa lehet a megoldás a klímaválságra

Ezen a linken nézhető a riport

 

 

2020.07.18.

Előnevelt mélycserepes Smaragdféá eladók

Előnevelt mélycserepes Smaragdfák korlátozott számban még kaphatók a Sunwo Zrt-nél. Rendezvényekhez, erkély, terasz díszítésre, vagy különleges ajándékként értékes meglepetés.

A növényeket 2021-ben célszerű mélyebb dézsába átültetni, vagy parkba kiültetni. Alakítson ki Öko-szigetet a környezetében!

Ára bruttó 5.000 Ft/db*.

* Smaragdfa csemeték továbbra is rendelhetők bruttó 3000 Ft/db áron.

Átvehető a III. kerületben előzetes telefonos egyeztetés mellett (+36209333505).

10 darab, vagy a feletti rendelése esetén házhoz is szállítjuk:

Budapesten már 10 db felett ingyenesen szállítunk házhoz, Magyarország területén a szállítási költség egységesen 10.000,-Ft.

 

Az akció a készlet erejéig érvényes!

2020.07.15.

10 évesek lettünk!

Rövid idő ez a patinás cégek életében, de sokat jelent gyorsan változó világunkban, főleg, ha egy cég nemcsak alkalmazkodni képes a kihívásokhoz, hanem innovációkkal, új megközelítésekkel elő is segíti a jövőalkotást. A SUNWO Zrt.-t 2010-ben az energetikához kötődő kapcsolatainkra alapozva hoztuk létre és a mai napig fontos küldetésünknek tekintjük, hogy ezt a szektort új megoldásokkal, szolgáltatásokkal szolgáljuk. Természetes, hogy a megújuló energia, technológia egyre nagyobb részt képvisel tevékenységünkben. Örömünkre szolgál, hogy a 2011-ben indított Smaragdfa fajhibrid fejlesztés meghozta az igazi eredményeket, és egyben új profillal, a karbonklíma-ültetvények létesítésével egészítette cégünk portfólióját. Kiemelkedő eredménynek tekintjük, hogy a 2019-ben átadott nagyberényi karbonklíma-ültetvényünk megteremtette az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz történő 100%-os alkalmazkodás lehetőségét is. Így olyan megoldással szolgálhatunk a progresszív klímavédelem számára, amely egyben kiemelkedő gazdasági motor is lehet mind a nemzetgazdaság, mind a világgazdaság teljesítménye szempontjából.

Csapatunkkal elkészítettük az első „Zöld CSR”-t, azaz a fenntarthatósággal kapcsolatos céges társadalmi felelősségvállalás programját. Ennek bevezetése nem költség, hanem eredmény összefüggésű, azaz úgy lehet a „Zöld CSR”-t alkalmazó partnercég fokozottan környezettudatos, hogy ez bevételeit, sőt eredményeit is növelheti.

Új kihívások is jelentkeztek stratégia alkotásokban, hiszen 2016-ban kidolgoztuk (és a COP22 Klíma Világfórumon innovációs elismerésben részesült) a szabadföldi szén-dioxid öntözési megoldást, amelyhez CO2-re van szükségünk. Így ez után a profilunk a szén-dioxid gázzal is kiegészült.

2020-ban zöldítettünk először napelem-parkokat, ahol a Smaragdfa 27 igazolt hasznosságából számtalan pozitívum védi, segíti, gazdagítja a parkokat. Ez a kapcsolatrendszer hozta, hogy a SUNWO Zrt. korábbi kutatásait felhasználva (VRB rendszerű áramtárolás) a hálózat kiszabályozására és energiaközösségek létrehozására alkalmas új megoldásokat szolgáltassunk. Úgy gondoljuk, hogy a fentiekkel a SUNWO Zrt. új, izgalmas jövőnek néz elébe és felkészülten várja a kihívásokat.

2020.06.14.

Hotelek a klímatudatosságért

Újabb mérföldkőhöz ért a SUNWO Zrt. fenntarthatósági programja!

Június 14-én Lenti városban a wellness centrumként is ismert Thermal Hotel Balance Lentiben megkezdtük 5 darab Smaragdfával egy speciális ökosziget kialakítását. Lenti polgármestere, Horváth László, a Németh-Fa Kft. tulajdonosa Németh László és Kárpáti Zoltán ügyvezető igazgató, valamint a SUNWO Zrt. részéről Dr. Steier József ültette el a fenntarthatóság zálogát jelentő első növényeket.

Az ökopark jól egészíti ki a szálloda különlegességét jelentő energiaparkot és új országos, sőt, nemzetközi kezdeményezés a tekintetben, hogy várhatóan a szállóvendégek is cselekvően vehetnek részt a program további bővítésében.

Amennyiben az Ön hotele is részt kíván venni ebben a nagyszerű programban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.

 

 

2020.05.24

Szuperzöld napelempark – együttműködés a SUNWO Zrt. és a Sunshine World Kft. között

A Sunshine World Kft. beruházásában Cegléd közelében 2018 második félévében létesült naperőmű mellett maradtak szabadon területrészek, amelyek távlatilag lehetőséget adnak az erőmű bővítésére, illetve villamosenergia-tárolás kiépítésére is. Addig is a naperőműtől északra található, közel 0,4 ha méretű területen – annak alapos előkészítése után – 155 db Smaragdfa csemete ültetésére nyílt lehetőség.

 

Az ültetvény különleges zöld referencia, hiszen ez az első, naperőmű közvetlen környezetében megvalósult jelentős Smaragdfa telepítés a világon!

Ezzel a kombinációval a Sunshine World Kft. naperőműve és a SUNWO Zrt. Smaragdfa karbon-klíma ültetvénye együtt járulnak hozzá az ENSZ Fenntartható Növekedési Céljainak (UN SDG 17) maradéktalan teljesüléséhez.

https://www.sunshineworld.eu/smaragdfa/

 

 

2020.05.08

Dr. Steier József a Diplomatic Magazin hasábjain fejtette ki, hogy mit gondol Afrika jövőjéről, a Smaragdfa és a klímatudatosság fontosságáról, valamint arról, hogy miért lehet kulcsfontosságú a Szahara kizöldítése.

A teljes cikk a Facebook bejegyzésünkben olvasható:

Facebook cikk

 

2020.05.04.

Újabb sikeres együttműködés

A Tedej Zrt-vel való sikeres együttműködésünk új utat mutathat a többi sertéstartással foglalkozó cég részére is, akiknek fontos a fenntarthatóság és az üzleti siker gyümölcsöző kombinációja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. nov. 22.

November 20. és 21. között zajlott az IEEE CANDO EPE 2019 elnevezésű konferencia az Óbudai Egyetem – Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, ahol Prof. Dr. Steier József is előadott.

Nagyon köszönjük a szervezést, s azt, hogy a konferencia egyben a 26. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumnak is platformot biztosított.

Az Óbudai Egyetemen kívül köszönjük a FŐTÁV – Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és az Opten Informatikai Kft. támogatását is!

A konferencia honlapja a következő linken érhető el:

http://conf.uni-obuda.hu/Kando2019/index.html