2020.07.31.

Magyar Hírlap: Smaragdzöld fákkal a klímavédelemért

Lendületesen fejlődik az első hazai karbonklíma-ültetvény, amely mérföldkőnek számít a klímavédelemben. Ez a nagyberényi, smaragdfákból álló bársonyzöld rengeteg lehetővé teszi a legnagyobb tömegben keletkező üvegházhatású gáz, a szén-dioxid negatív hatásainak mérséklését.

„Letettük a voksunkat a fenntartható és karbonmentes jövő mellett. A kormányzat érdekelt a klímavédelmi célok elérésében, sokat tesz a szén-dioxid csökkentése érdekében” – nyilatkozta lapunknak tegnapi nagyberényi látogatása alkalmával Kovács Pál, az új paksi blokkok tervezéséért és megépítéséért felelős államtitkár.

A teljes cikk itt olvasható

 

2020. 07.31.

 Újabb médiamegjelenésünk a Titkok Szigete című portálon: A magyar “csodafa” mentheti meg a világot a klímakatasztrófától: tisztíja a levegőt és a talajt!

 A teljes cikk ezen a linken olvasható

 

 

2020.07.30.

Euronews riport: A magyar nemesítésű smaragdfa lehet a megoldás a klímaválságra

Ezen a linken nézhető a riport

 

 

2020.07.18.

Előnevelt mélycserepes Smaragdféá eladók

Előnevelt mélycserepes Smaragdfák korlátozott számban még kaphatók a Sunwo Zrt-nél. Rendezvényekhez, erkély, terasz díszítésre, vagy különleges ajándékként értékes meglepetés.

A növényeket 2021-ben célszerű mélyebb dézsába átültetni, vagy parkba kiültetni. Alakítson ki Öko-szigetet a környezetében!

Ára bruttó 5.000 Ft/db*.

* Smaragdfa csemeték továbbra is rendelhetők bruttó 3000 Ft/db áron.

Átvehető a III. kerületben előzetes telefonos egyeztetés mellett (+36209333505).

10 darab, vagy a feletti rendelése esetén házhoz is szállítjuk:

Budapesten már 10 db felett ingyenesen szállítunk házhoz, Magyarország területén a szállítási költség egységesen 10.000,-Ft.

 

Az akció a készlet erejéig érvényes!

2020.07.15.

10 évesek lettünk!

Rövid idő ez a patinás cégek életében, de sokat jelent gyorsan változó világunkban, főleg, ha egy cég nemcsak alkalmazkodni képes a kihívásokhoz, hanem innovációkkal, új megközelítésekkel elő is segíti a jövőalkotást. A SUNWO Zrt.-t 2010-ben az energetikához kötődő kapcsolatainkra alapozva hoztuk létre és a mai napig fontos küldetésünknek tekintjük, hogy ezt a szektort új megoldásokkal, szolgáltatásokkal szolgáljuk. Természetes, hogy a megújuló energia, technológia egyre nagyobb részt képvisel tevékenységünkben. Örömünkre szolgál, hogy a 2011-ben indított Smaragdfa fajhibrid fejlesztés meghozta az igazi eredményeket, és egyben új profillal, a karbonklíma-ültetvények létesítésével egészítette cégünk portfólióját. Kiemelkedő eredménynek tekintjük, hogy a 2019-ben átadott nagyberényi karbonklíma-ültetvényünk megteremtette az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz történő 100%-os alkalmazkodás lehetőségét is. Így olyan megoldással szolgálhatunk a progresszív klímavédelem számára, amely egyben kiemelkedő gazdasági motor is lehet mind a nemzetgazdaság, mind a világgazdaság teljesítménye szempontjából.

Csapatunkkal elkészítettük az első „Zöld CSR”-t, azaz a fenntarthatósággal kapcsolatos céges társadalmi felelősségvállalás programját. Ennek bevezetése nem költség, hanem eredmény összefüggésű, azaz úgy lehet a „Zöld CSR”-t alkalmazó partnercég fokozottan környezettudatos, hogy ez bevételeit, sőt eredményeit is növelheti.

Új kihívások is jelentkeztek stratégia alkotásokban, hiszen 2016-ban kidolgoztuk (és a COP22 Klíma Világfórumon innovációs elismerésben részesült) a szabadföldi szén-dioxid öntözési megoldást, amelyhez CO2-re van szükségünk. Így ez után a profilunk a szén-dioxid gázzal is kiegészült.

2020-ban zöldítettünk először napelem-parkokat, ahol a Smaragdfa 27 igazolt hasznosságából számtalan pozitívum védi, segíti, gazdagítja a parkokat. Ez a kapcsolatrendszer hozta, hogy a SUNWO Zrt. korábbi kutatásait felhasználva (VRB rendszerű áramtárolás) a hálózat kiszabályozására és energiaközösségek létrehozására alkalmas új megoldásokat szolgáltassunk. Úgy gondoljuk, hogy a fentiekkel a SUNWO Zrt. új, izgalmas jövőnek néz elébe és felkészülten várja a kihívásokat.

2020.06.14.

Hotelek a klímatudatosságért

Újabb mérföldkőhöz ért a SUNWO Zrt. fenntarthatósági programja!

Június 14-én Lenti városban a wellness centrumként is ismert Thermal Hotel Balance Lentiben megkezdtük 5 darab Smaragdfával egy speciális ökosziget kialakítását. Lenti polgármestere, Horváth László, a Németh-Fa Kft. tulajdonosa Németh László és Kárpáti Zoltán ügyvezető igazgató, valamint a SUNWO Zrt. részéről Dr. Steier József ültette el a fenntarthatóság zálogát jelentő első növényeket.

Az ökopark jól egészíti ki a szálloda különlegességét jelentő energiaparkot és új országos, sőt, nemzetközi kezdeményezés a tekintetben, hogy várhatóan a szállóvendégek is cselekvően vehetnek részt a program további bővítésében.

Amennyiben az Ön hotele is részt kíván venni ebben a nagyszerű programban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.

 

 

2020.05.24

Szuperzöld napelempark – együttműködés a SUNWO Zrt. és a Sunshine World Kft. között

A Sunshine World Kft. beruházásában Cegléd közelében 2018 második félévében létesült naperőmű mellett maradtak szabadon területrészek, amelyek távlatilag lehetőséget adnak az erőmű bővítésére, illetve villamosenergia-tárolás kiépítésére is. Addig is a naperőműtől északra található, közel 0,4 ha méretű területen – annak alapos előkészítése után – 155 db Smaragdfa csemete ültetésére nyílt lehetőség.

 

Az ültetvény különleges zöld referencia, hiszen ez az első, naperőmű közvetlen környezetében megvalósult jelentős Smaragdfa telepítés a világon!

Ezzel a kombinációval a Sunshine World Kft. naperőműve és a SUNWO Zrt. Smaragdfa karbon-klíma ültetvénye együtt járulnak hozzá az ENSZ Fenntartható Növekedési Céljainak (UN SDG 17) maradéktalan teljesüléséhez.

https://www.sunshineworld.eu/smaragdfa/

 

 

2020.05.08

Dr. Steier József a Diplomatic Magazin hasábjain fejtette ki, hogy mit gondol Afrika jövőjéről, a Smaragdfa és a klímatudatosság fontosságáról, valamint arról, hogy miért lehet kulcsfontosságú a Szahara kizöldítése.

A teljes cikk a Facebook bejegyzésünkben olvasható:

Facebook cikk

 

2020.05.04.

Újabb sikeres együttműködés

A Tedej Zrt-vel való sikeres együttműködésünk új utat mutathat a többi sertéstartással foglalkozó cég részére is, akiknek fontos a fenntarthatóság és az üzleti siker gyümölcsöző kombinációja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. nov. 22.

November 20. és 21. között zajlott az IEEE CANDO EPE 2019 elnevezésű konferencia az Óbudai Egyetem – Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, ahol Prof. Dr. Steier József is előadott.

Nagyon köszönjük a szervezést, s azt, hogy a konferencia egyben a 26. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumnak is platformot biztosított.

Az Óbudai Egyetemen kívül köszönjük a FŐTÁV – Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és az Opten Informatikai Kft. támogatását is!

A konferencia honlapja a következő linken érhető el:

http://conf.uni-obuda.hu/Kando2019/index.html