Biogáz – alga – CHP – CO2 öntözés

2015. március 31-én megrendezésre került a „Biogáz – alga – CHP- CO2 öntözés” elnevezésű konferencia a BKIK Ipari Tagozat I. Ipari, Ipari Kutatás, Tervezés, Szolgáltatás osztály Energiaipari Szakmai osztálya szervezésében.

Kitűzött cél volt, hogy a CHP rendszereknek, akár az egyes gépeknek az életképességét piaci verseny környezetben vizsgálva lehetőséget teremtsen, mind a fizikai hatásfok maximalizálása, mind a rendszer optimális üzeme, valamint az externáliák értékelése és kihasználása kapcsán gazdaságos működtetésükre, újraindításukra.

Amennyiben pedig sajátos üzemi körülményeik, méretnagyságuk, vagy egyedi helyzetük révén gazdaságos működtetésük még egy innovatív „up-grading” mellett sem biztosítható, akkor az áthelyezésük, értékesítésük, más rendszerekkel történő integrációjuk jelenthet megoldást.

A hazai helyzetértékelés mellett és az EU energiapiacára is tekintettel meghívtuk azokat a szakértőket, szakcégeket, akik technológiáikkal, fejlesztéseikkel, támogatás nélkül működő rendszerükkel („best practice”) segíthetik a jövő újragondolását. Természetesen meghívtunk olyan szakcéget is, aki a most megnyíló pályázatokkal segítheti az egyes fejlesztések megvalósulását.

Előadóink:

Dr. Steier József elnök, BKIK Energiaipari Szakmai Osztálya

Rudolf Viktor elnök,   Magyar Kapcsolt Energia Társaság (COGEN)

Dr. Molnár László elnök, Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

Illéssy Ádám ügyvezető, HELORO HU Kft.

Galba Ferenc ügyvezető, Alfen Kft.

Tímár Ákos, MetalCom Zrt.

Dr. Szilágyi Zsombor szakértő

Haraszti Péter pályázati igazgató, Magyar Pénzhíd Pályázatíró Kft.    

Eörsi-Tóta Gábor ügyvezető, NRG AGENT Kft.