A 4 dimenziós ÉLET hitvallása!

 

Olvassa el Küldetési nyilatkozatomat és Afrika fókuszú önéletrajzomat!

Miért éppen Afrika?

Dr. ​Steier József a Sunwo Zrt. alapítója és vezérigazgatója, gyermekkorának legmeghatározóbb részét Afrikában töltötte. Miután Guineában nem csak a helyiek által beszélt francia nyelvjárást, hanem az őslakosok nyelvét is tanulta, megnyílt előtte az idegenek számára zárt „valódi Afrika”. Ide kötik őt, ma is élő baráti kapcsolatai és az ország, a kontinens szeretete.

Dr. Steier József nem riad vissza az extrém körülményektől sem, sok éves afrikai tapasztalata van, részt vesz az Szahara zöldítésében és más világon átívelő projektben. Megjárta az Ebola poklát is, ahonnan szintén győztesen került ki.

A Sunwo Zrt. a létrehozója és szervezője a Sahara Scientists Summitnak.

Az oldalon Afrikához kapcsolódó írásokat találnak Dr. Steier József tollából. (További információk az alapító LinkedIn oldalán találhatók.)

LinkedIn cikkek, vélemények

2023.08.13.

Offshore szélturbinák hatása


Az óriási tengeri szélturbinák sikeresen mérsékelhetnék az klímaváltozást és hozzájárulhatnának a Szahara zöldítéséhez is!
Egy szép, új kihívás az AfDB és annak innovációbarát elnöke, Mr Akinwumi Adessina számára.
Eddig kizárólag szélturbinákat használtak energiatermelésre, körülbelül 90%-ban szárazföldi elhelyezéssel. Az új trend azonban, a parton kívüli (vagy úszó) elhelyezésük lehetséges kettős funkcióval, amely rendkívüli lehetőséget nyithat az éghajlatváltozás mérséklésében, fizikailag elkezdheti hűteni a Földet.
2017-ben a Sunwo Zrt. (www.sunwo.eu) és a Sahara Scientists Summit csoport egy ilyen projektkoncepciót mutatott be Dakhlában (Marokkó).
Az IRESEN és az INRA is részt vett az eseményen, és hozzájárulhatott ahhoz, hogy továbblépjen, hogy a Szahara kapujában teszteljék. A megoldás hatékonyan támogathatná a Nagy Zöld Fal (GGW) kezdeményezést is.

2023.08.11.

Magyar szabadalom Afrikáért


Egyetértünk Nwabufo asszony AfDB Kelet-Afrikáért felelős főigazgatóságának kijelentésével! Ez a régió lenyűgöző növekedés előtt áll. A gyorsan növekvő népesség, a munkanélküliség, az alultápláltság azonban jelentős kihívások elé állítja a különböző intézményeket. Ezért a Magyar Baptista Szeretetszolgálat (HBAID) a Hungary Helps-szel közösen kidolgozott (és legutóbb Kenyában sikeresen bevezetett) egy vadonatúj programot a gazdák és a menekülttáborok számára. Az innovatív mezőgazdaságra épülő oktatási és képzési program csökkenti a vízfogyasztást, növeli a terméshozamot, lehetővé teszi a dupla vagy egyes esetekben a tripla körforgást. A program a Agrooter egy biológiailag lebomló magyar szabadalmat használja, amelyet Prof. Dr. Steier József (a program tanácsadója) Marokkóban is sikeresen tesztelt.
Nagyon remélem, hogy barátom, Ny Rado Rafaliama, Madagaszkár fiatal vezetője olvassa a bejegyzésemet és mindent megtesz azért, hogy országa IFJÚSÁGÁT az afrikai kontinens indítómotorjává alakítsa.

2023.08.08.

Afrika veszélyben


“Divide et impera”, ezt kezdi játszani Putyin, amikor aktiválja a Wagner-paraleleket Afrikában és a lengyel határon. A nigeri káosz, amely könnyen átkerül Csádba, megfertőzheti Nigériát és Kongót. Franciaország gyengülő helyzete (uránhiány), blokkolt gáz- és nyersolajellátás, kobalt- és rézhiány az EU-ban minden bizonnyal mélyen befolyásolhatja a globális helyzetet.