SUNWO Zrt.

PCMM

PCMM – Privát Klímaszabályozási Mozgalom
(Private Climate Mitigation Movement)

 

A Világban egyre súlyosabb gondot okoz a klímaváltozásból adódó problémák kezelése. A kormányok döntései lassúak és ez azzal a veszéllyel jár, hogy az emelkedő tengerszint miatt néhány szigetállam eltűnik a Föld színéről, esetleg történelmi városaink víz alá kerülnek. A kidolgozott megoldások zöme korlátozó jellegű, azaz csökkenteni kívánja a káros anyag kibocsátást, amivel a fejlődő országok növekedését is és a fejlett országok versenyképességét is jelentősen rontja.

Progresszív megoldásra van szüksége a Világnak, amelyben a kényszerűen növekvő vagy enyhén csökkenő üvegházhatású gázkibocsátásnál nagyobb mértékben tudjuk növelni ezen gázok fotoszintézis útján történő feldolgozását és ezen keresztül az Emberiség rendelkezésére álló sok célú, de környezetbarát biomassza tömeget és egyben hatalmas lehetőséget adunk egy új – a Zöld Iparra támaszkodó – mezőgazdaság kialakulásának. Ez pedig embermilliók sorsát formálja át világszerte fejlődő és fejlett országokban egyaránt!

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom az egyéni kezdeményezést ötvözi a „sok kicsi sokra megy” elvvel egy világméretű mozgalom alapjait teremtve meg, melyhez a kutatók által szolgáltatott Smaragdfa® sokrétű hasznosságai teremtenek alapot.

PCMM_Mozgalom

A magánszemélyeket, iskolákat, óvodákat és egyéb csatlakozni kívánó szervezeteket, intézményeket összefogó klímavédelmi kezdeményezés a közvetlen személyes motivációt és a hosszútávú közösségi, társadalmi érdeket képes kombinálni, melynek köszönhetően jelentős erőket mozgósít a széndioxid gázok és más, a klímaváltozást előidéző káros hatások tudatos csökkentésére.

Mindezeken túl, a PCMM -hez csatlakozók a mozgalom alapelveit megismerve és magukat kvalifikálva “nagykövetek” lehetnek, akik a Smaragdfa® elterjesztését és ezen keresztül az egyéni klímavédelmi szerepvállalást népszerűsítik akár világszerte és aktívan közreműködnek a Mozgalom tevékenységében.

Az egyénnek természetes igénye, hogy pozitív cselekedeteivel (lásd szelektív hulladékgyűjtés térhódítása) és/vagy anyagi hozzájárulással segítse a környezetvédelmi és klímakérdések belátható időn belül történő megoldását.

A legmagasabb szintű és egyben legnemesebb célunk szó szerint az egekbe tör! Mindenki számára ismert tény, hogy a légkörben olyan mértéket ölt a szén-dioxid, a por és az egyéb káros anyagok koncentrációja, ami beláthatatlan következményekkel jár az emberiség jövőjére nézve. Mindez közelebb van, mint hinnénk, hatását már a gyermekeink is éreznék.

zöld jövő

Magyarországon mintegy 2,5 millió kertes ház és nyaraló van, ahol ideális feltételekkel telepíthető legalább egy – de akár több – SMARAGDFA® is méltán szimbolizálva, hogy a ház tulajdonosa tesz is valamit a környezete, a klíma jobbításáért, de adományozható iskoláknak, közintézményeknek is.

A Mozgalom minden egyes elültetett facsemetével a fa tulajdonosát mintegy a fenntartható zöld jövő letéteményesévé teszi.

PCMM_logo