2021.09.06.

Beszélgetés Dr. Steier Józseffel a klímaváltozásról

A Hit rádióban Valóban a klímaváltozás áll az erdőtüzek és az áradások mögött? címmel beszélgetés hangzott el, amelyben Dr. Steier József, a SUNWO Zrt. alapítója a klímaváltozás számos területét érintve gondolkodtat el minket arról, hogy mennyi problémát okoz számunkra a klíma extrém változása, és mi mindent tehetnénk a világunk jobbá tételéért.

“Mi okozta a természeti katasztrófákat, amelyekből nem kevés történt ezen a nyáron? Valóban a klímaváltozás áll ezek mögött? Mik befolyásolják ezeket a folyamatokat? Dr. Steier József klímakutatót, agrárszakmérnököt, a SUNWO Zrt. alapítóját kérdeztük a Középpontban.”

Itt tudja meghallgatni az adást

2021.04.03.

Afrikai zöldítés

Szaúd-Arábia és a Közel-Kelet zöldítése lehet akár egy gigantikus progresszív ökológiai program, a Szahara zöldítésének előfutára. A magyar Sunwo Zrt. (www.sunwo.eu) és a Sahara Scientists Summit csoport által fejlesztett UN SDG 17 kompatibilis megoldás a Szahara alig egy harmadának zöldítésével, karbon-klíma négyzetekkel (Quadratok) képes kezelni a klímaváltozás két sarok problémáját a szén-dioxid megkötést és a hőmérséklet-változás 1,5 Celsius fok alatt tartását. Persze ebben szerepe van a már bizonyított Smaragdfának, a víztakarékosságot biztosító magyar szabadalomnak, az Agrooter gyökéritatónak és a 2019-ben Nagyberényben (és párhuzamosan Marokkóban is) felavatott karbon-klíma ültetvényeknek.

Erről a témáról jelent meg cikk a Magyar Nemzet hasábjain, melyet a lenti linkre kattintva olvashatnak el.

A Magyar Nemzet cikke itt olvasható

2020.09.22.

Védhető jövő – Karbonklíma ültetvénnyel megvédhető a Föld?

“Prof. Dr. Steier József nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy a sivatag zöldítését tűzte ki célul. Afrikával gyermekkorában találkozott először. A kontinens annyira elvarázsolta, hogy egy percre sem feledte az álmot: a sivatagból élhető életteret kell varázsolni. A nagyszabású terv olyannyira nem maradt gyermeki vízió, hogy jelentős munkái egyikévé vált. A Professzor Úr azonban nem állt meg egyetlen tervnél. 25 éve fáradhatatlanul szervezi a Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumot, amelyen elismert hazai és nemzetközi szakemberek ismertetik legújabb nóvumaikat.”

 

A SUNWO Zrt. globális megoldásairól az alábbi cikkben olvashat bővebben:

Védhető jövő

2020. július 11.

Interjú látható Dr. Steier Józseffel az M5 tévécsatorna Magyar Krónika – Magyarok Afrikáért című műsorában.

Az interjú a műsor 12. percétől látható a következő linken:

 

https://mediaklikk.hu/video/magyar-kronika-20-28-adas-szivembol-szuletett-magyarok-afrikaert/#

2020 május 06

Interjú Dr. Steier Józseffel a Diplomata Magazinban.

A teljes cikk a Facebook oldalunkon olvasható:

Facebook teljes interjú