Megkezdődött a XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum előkészítése!

 

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum 2017.

Kedves Partnerünk!

Alighogy véget ért a XXIII. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum (23. NEIF) Visegrádon, máris megkezdtük a következő szakmai találkozó előkészítését, hiszen a program sikere (és a kitöltött kérdőívek) arról győztek meg bennünket, hogy 2017-ben is szükség van jól strukturált szakmai programokra.

Ezért a XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum a SUNWO Zrt. szervezésében, 2017. március 22-24 között Esztergomban, a Hotel Bellevue-ben kerül megrendezésre.

A partnereinktől beérkezett javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat és ezek között ún. „fókuszpontokat” alakítunk ki. Erősebb lesz a nemzetközi részvétel és kiemelt helyet kapnak az Arab Emirátusok és Afrika.

Megmarad a három nap fő tagoltsága, azaz nemzetközi és szakhatósági előadásokkal indulunk, majd az innovációs és startup blokkal folytatjuk. Ezt követően pedig, változik a már megszokott sorrend és az első „fókuszpont”:

a nukleáris-, és a megújuló energia stratégiai kapcsolata és jövőbeni szerepe, ahol többek között szerepet kap a geotermikus energia is.

A gázkörkép az LNG piac aktualitásaival indul, tekintettel arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok megkezdte a cseppfolyós földgáz európai szállítását. Mit tesz, mit tehet a Gazprom, és hogyan befolyásolja mindez a magyar gazdaságot? Mekkora lehetőségek vannak a CNG-LNG közép-európai piacában?

A villamosenergia-termelés és az áramtárolás „jó gyakorlatát” is bemutatjuk a konferencián, a norvég és a szlovák tapasztalatokat is elemezve. Szándékaink szerint az Európában is egyre népszerűbb Tesla elektromos autóját is tesztelhetik majd.

Ugyancsak „fókuszpontba” kerül:

az információs és kommunikációs technológia (ICT), amelynek fejlődése és sokrétű alkalmazása alapvetően meghatározza mindennapi életünket.

Az innovációs és startup blokk „fókuszpontjában”:

a drón technológia sokoldalú alkalmazása áll, melyet gyakorlati bemutató egészít ki.

Tekintettel az innovatív önkormányzatok előadásainak a nagy sikerére, ennek hagyományát továbbvisszük következő fórumunkon.

Ugyancsak újítunk, hiszen az egész pénteki nap a szakmai látogatásoké lesz, amihez olyan céglátogatásokat kapcsolunk, mint a

  • Mercedes autógyár

vagy

  • a Paksi Atomerőmű.

Természetesen 2017-ben is lesz kiállítási lehetőség, ahol a magyar és külföldi szakemberek az energiaipar és az ICT szektor érdekességeit tekinthetik me

További információk:

Nagy Tünde

Mobil: 06 70 946 3954                                                                                                     E-mail: titkarsag@sunwo.eu